Kunststof dakbedekking

EPDM

EPDM dakbedekking is een elastische dakbedekking gemaakt van een synthetische rubber. Door het toevoegen van verschillende vulstoffen zoals roet en zwavel, wordt het geschikt gemaakt om te gebruiken als dakbedekking.

Het is mogelijk om de EPDM dakbedekking in de fabriek op maat te laten maken. Hierdoor kan het dak in zijn geheel bedekt worden uit een stuk EPDM.
Hierbij wordt zelfs rekening gehouden met uitsparingen voor bijvoorbeeld een afvoer, of opstaande randen. Het grote voordeel is dat er ter plekke geen naden gemaakt hoeven te worden en er dus minder kans is op een lekkage.

 

Duurzaam

De levensduurduur van EPDM kunststof is circa veertig jaar. Het materiaal is onderhoudsvrij en altijd beloopbaar. Het is 100% uv- en ozon bestendig, is bestand tegen weersinvloeden, vliegvuur, stralingswarmte en chemische invloeden. Eenmaal geplaatst, vragen de EPDM-kunststoffen dakbanen weinig of geen onderhoud.

Doordat EPDM-kunststof uiterst soepel blijft, is het materiaal het hele jaar door verwerkbaar, zelfs bij extreme kou (tot –45°). Dankzij het rekvermogen van meer dan 300% kan de folie zich aanpassen aan een onregelmatige ondergrond. Doordat de overlappen en details thermisch lasbaar zijn, is er geen weersgevoelige lijm- en kitverbinding nodig. De lasverbindingen worden met hete lucht gemaakt, wat een brandveilige verwerking betekent.

PVC

PVC-dakbedekking is goed bestand tegen chemicaliën, maar wordt daarentegen wel aangetast door organische oplosmiddelen zoals aardolieproducten, waaronder bitumen en polystyreen.
Daarom worden dakbanen van PVC nooit direct op een bitumen of polystyreen ondergrond aangebracht. Er zit altijd een scheidingslaag tussen.
De minimale dikte van PVC is 1,2 mm. De breedte varieert van 700 mm. tot 3.000 mm.
De dakbanen worden in zowel gewapende als ongewapende uitvoering geleverd.

De standaard levensduur van PVC dakbedekking is 20 tot 30 jaar.
Het is wel zo dat hoe dikker het materiaal is hoe langer ook de levensduur.