Shingle daken

U heeft een schuin dak (minimaal 25 graden) en u wilt hierop mooie dakbedekking met een lange levensduur, dan kunt u ervoor kiezen om shingles op uw dak te laten monteren.

Van oorsprong is de Shingle Dakbedekking afkomstig uit Amerika waar het al heel lang populair is. Een bitumen dakbedekking van Shingles is duurzaam en van een goede kwaliteit tegen relatief lage kosten. En inmiddels in een groot aantal modellen en kleuren te verkrijgen. Vaak wordt de Shingle gebruikt als alternatief voor een leisteen dakbedekking. De shingle kan gebruikt worden voor zowel woonhuizen, vakantiewoningen als voor schuren en tuinhuizen.

De shingle is een schubvormige bitumineuze dakbedekking voor een hellend dak.

De geoxideerde en APP-gemodificeerde bitumen shingles bestaan uit een met bitumen geïmpregneerd glasvlies die aan beide zijden is bedekt met bitumen.
Dit glasvlies geeft de shingles stabiliteit, sterkte en stevigheid wat de levensduur van de shingles ten goede komt. Aan de bovenzijde zit een beschermlaag van verschillend gekleurd mineraal.

De nok- en hoekkepers van het dakvlak worden afgewerkt met nok- of hoekshingles. Hierdoor wordt de waterdichtheid gegarandeerd en tevens wordt hiermee voor een esthetisch afgewerkt geheel gezorgd.

Shingles kunnen het beste op een schone ondergrond gelegd worden dus is het meestal noodzakelijk om de oude dakbedekking te verwijderen waarna de werkzaamheden kunnen beginnen.